Ügyfélszolgálat  
 

TELC Nyelvvizsga

AdVantage - az új angol középfokról

Az AdVantage-nek nevezett új Telc angol B2/középfokú nyelvvizsga akkreditációját hosszas várakozás után végre jóváhagyták - így a 2008 januári vizsgaidőszaktól kezdve (újra) ezzel találkoznak a vizsgázók a TELC vizsgahelyeken - így a Métisz Nyelviskolában is. A régi English Stage 3. nevű vizsgákat utoljára márciusban lehetett letenni, akkor is már csak azok a vizsgázók élhettek a lehetőséggel, akik egyik félvizsgájukat (pl. szóbelijüket) korábban már sikerrel teljesítették. Az új telc English B2 nyelvvizsga szerkezete majdnem azonos a korábban már jól megszokott régi, azaz 2006.szept. előtti TELC nyelvvizsgával, de azért mindenképpen ajánlatos a vizsgázók körültekintő tájékozódása az új vizsgával kapcsolatban. Néhány barátságos változtatás is bekerült a vizsgaszabályzatba, mint pl. a konkrét időpontra való behívás a szóbelire, a mobilok visszaadása az írásbeli vizsgarész után, valamint a magyar állami és a nemzetközi részbizonyítvány (csak "A" vagy csak "B") kiadásának lehetősége.

A Métisz Nyelviskola 2008 januártól ezt az új TELC nyelvvizsgát fogja szervezni, mert meggyőződésünk, hogy a régebbi TELC angol középfoknál is egyszerűbb és barátságosabb lesz az új vizsga a vizsgázók számára. Aki 2006.szept.előtt TELC vizsgát tett, az értheti, hogy mekkora jelentősége van ennek az akkreditációnak. Persze nem ígérjük, hogy ismételten túlságosan könnyű nyelvvizsga lesz, mint annak idején - ahogy ezt szakmai körökben tartották, de annyit bizonyossan, hogy ennél könnyebb, államilag elismert angol középfokkal elég nehéz lesz bárkinek is találkozni.

További fontos vizsgázóbarát változások:

Az új angol nyelvvizsga bevezetése mellett egyéb fontos változások is bekerültek a vizsgaszabályzatba, mint pl. az idősávos szóbeliztetés, ami a vizsgázó szempontjából annyit jelent, hogy így már nem kell mindenkinek végigvárni az egész szóbeli időtartamát, hanem mindenkit adott időpontra hívunk vissza. Persze ennek egyenes következménye, hogy óránként más-más szóbeli feladatok lesznek az esélyegyenlőség miatt. Egyéb barátságos változás, hogy a mobiltelefonokat elegendő lesz kikapcsolt állapotban tartani. Persze a használata továbbra is felfüggesztéssel jár - ebbe beleértve azt is, ha csak megcsördül pl. a szóbeli vizsga alatt!

 

A legfontosabb változtatás azonban a részbizonyítvány kiadásának lehetősége. Ez annyit jelent, hogy a hazai szokásoknak megfelelően a csak részvizsgák egyikének sikeres teljesítése után is kiállításra kerülnek a bizonyítványok a sikeres vizsgarész feltüntetése mellett.

További információk a témában:

Ajánljuk magunkat


Nyelvvizsgáznod kell?
Tanulj nyelviskolánkban és vizsgázz nálunk! Tudj meg többet államilag akkreditált nyelvvizsgáinkról! tovább »
Nyelvet szeretnél tanulni?
Nálunk 4-6 fős csoportban, kiváló nyelvtanárral, elérhető árakon tanulhatsz. Válassz magadnak megfelelő nyelvtanfolyamot! tovább »
Egyedi megoldást keresel?
Ha nem tudsz ill. akarsz másokhoz igazodni, akkor nézz szét milyen alternatív oktatást ajánlunk! tovább »
 
   
     
  Métisz Nyelviskola - állami nyelvvizsgahely, angol, német, olasz, spanyol nyelvtanfolyamok
Métisz Nyelvi Központ - engedélyezett felnőttképző intézmény (E-000752/2014)
1161 Budapest, Hősök tere 6. (Zugló, Rákospalota és az Örs Vezér tér közelében)