Ügyfélszolgálat  
 

TELC Nyelvvizsga

Vizsgaeredmények

A vizsgázók az eredményeiket a vizsga után legkorábban 30 nap múlva tudhatják meg. Az eredményeket mindenki a TELC Nyelvvizsgaközpont honlapján nyelvvizsgaeredmények  tudja megnézni.

Vizsgaeredmény részletes értékelése:

A TELC honlapján található táblázat pontszámai alapján készítettünk egy részletesebb kimutatást a pontszámok értékeléséről. Mielőtt telefonon érdeklődik a vizsgaeredménye miatt, kérjük ezt a táblázatot is tanulmányozza át. Annyi a teendő, hogy a TELC honlapján található ponttáblázatból át kell másolni a részpontokat és az értékelés már látható is lesz. A táblázat innen letölthető: » TELC pontszámok táblázatos értékelése «

Vizsga eredményessége:

2009. január 1-jétől minden vizsgarendszernél (így a Telc vizsgánál is) államilag elismert bizonyítványt Magyarországon csak az a vizsgázó szerezhet, aki nem csak a vizsga eredeti sikerességi határát teljesíti, azaz legalább 60% az írásbeli és legalább 60% szóbeli vizsgarésznél, hanem minden nyelvi készségnél (olvasás, írásbeli produkció - levélírás, hallás utáni értés, beszédkészség) is teljesít legalább 40%-ot az adott készségmérés összpontszámából. Ez a TELC vizsga esetében azt jelenti, hogy az olvasás, hallás utáni értés és a beszédkészség esetében 75-75 a lehetséges maximum, ezeknél ebből legalább 30-30 pontot mindenkinek el kell érnie, ahhoz, hogy államilag elismert bizonyítványt kapjon az adott (írásbeli vagy szóbeli vagy komplex) vizsgarészből. Tehát nem csak az eddigi 60%-ot kell elérnie a vizsgázónak, hanem a négy készségnél 40-40%-ot is. Az eddigi 2 feltétel helyett tehát a jövőben lényegében 6 feltételnek kell megfelelnie a vizsgázónak, csak abban az esetben kaphat majd államilag elismert bizonyítványt.

Bizonyítványok kiállítása:

A bizonyítványok kézhezvétele a vizsgaeredmények kihírdetése után kb. 1 hónap múlva a Métisz Nyelviskola ügyfélszolgálatán történik. A bizonyítványok kézhezvételéig (kérésre és díjazás ellenében) lehetőség van hivatalos igazolást kérni a sikeres vizsgaeredményről.

Bizonyítványok átvétele:

A Magyar Állami Nyelvvizsgabizonyítványt ill. a Telc Nemzetközi tanúsítványt a Métisz Nyelviskola ügyfélszolgálatán, személyesen, az alábbi időpontban lehet átvenni:

Vizsgaidőpont Bizonyítványok átvétele
2018. November 17. Sikeres eredmény: * január 14 - február 8-ig
Egyéb eredmények: ** január 18 - február 8-ig

* Sikeres eredmény: Sikeres eredménynek minősül akinek mindkét vizsgarésze sikerült, valamint azok a vizsgázók is, akik csak félvizsgára jelentkeztek és azt sikeresen teljesítették. (Pl. akik csak az írásbelire jelentkeztek és az sikerült is)

** Egyéb eredmények: Röviden a sikertelen vagy csak a részben sikeres vizsgákra vonatkozik. Azaz azok akik a jelentkezéshez képest bármelyik vagy az egész vizsgarészt sikertelenül teljesítették.

  • Személyes átvétel:
    Felhívjuk a figyelmet, hogy ezen bizonyítványokat csak a vizsgázónak személyesen vagy hivatalos meghatalmazottjának adhatjuk ki. A meghatalmazást csak akkor fogadhatjuk el, ha a meghatalmazott (pl. szülő, testvér, rokon, barát, stb..) rendelkezik hivatalos meghatalmazással. Ezen felül az átvevőnek (vizsgázónak vagy a meghatalmazottnak) hivatalos okmánnyal (pl.személyi ig.) kell a személyazonosságát igazolnia. A vizsgabizonyítványokat személyesen minden nap, hétfőtől - péntekig 8.00-20.00 óra között lehet átvenni, a Métisz Nyelviskola ügyfélszolgálatán. Címe: Bp. XVI. kerület Hősök tere 6.
  • Átvétel postai úton:
    Aki az átvétel lejárta előtt átutal nekünk 800 Ft-ot (vagy elküld egy A4-es méretű 700 Ft-os bélyeggel ellátott, és önmagának megcímzett borítékot), akkor annak a vizsgázónak a jelentkezéskor megadott levelezési címre automatikusan elküldjük postai úton a bizonyítványát. Az átutaláskor a megjegyzés mezőbe kérjük írja be a vizsgázó nevét és a vizsga időpontját. (pl.: Gipsz Jakab, ápr.18)
Átutalási számunk:
Métisz Nyelviskola bt.
65100125-11381682
(PÁTRIA Takarékszövetkezet)

Át nem vett bizonyítványok:

Amennyiben a kiállított dokumentumokat a vizsgázó 1 éven belül nem veszi át személyes vagy postai úton, úgy a keményfedeles bizonyítvány visszaküldésre kerül a vizsgaközpontba, ahol megsemmisítik azt. Ezt követően a nyelvvizsga-bizonyítvány jogosítottjának kérelmére a Hivatal a nyelvvizsga anyakönyve alapján hatósági igazolványt állít ki. Ezért kérünk mindenkit, hogy lehetősége szerint a megadott időpontban személyesen fáradjon be hozzánk vagy előre utalja a 800 Ft-ot.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatos egyéb kérdésük lenne, az a Gyakori kérdések a vizsga után aloldalunkon megtalálják az erre vonatkozó információt vagy érdeklődhetnek ügyfélszolgálatunkon.

Ajánljuk magunkat


Nyelvvizsgáznod kell?
Tanulj nyelviskolánkban és vizsgázz nálunk! Tudj meg többet államilag akkreditált nyelvvizsgáinkról! tovább »
Nyelvet szeretnél tanulni?
Nálunk 4-6 fős csoportban, kiváló nyelvtanárral, elérhető árakon tanulhatsz. Válassz magadnak megfelelő nyelvtanfolyamot! tovább »
Egyedi megoldást keresel?
Ha nem tudsz ill. akarsz másokhoz igazodni, akkor nézz szét milyen alternatív oktatást ajánlunk! tovább »
 
   
     
  Métisz Nyelviskola - állami nyelvvizsgahely, angol, német, olasz, spanyol nyelvtanfolyamok
Métisz Nyelvi Központ - engedélyezett felnőttképző intézmény (E-000752/2014)
1161 Budapest, Hősök tere 6. (Zugló, Rákospalota és az Örs Vezér tér közelében)