Ügyfélszolgálat  
 

TELC Nyelvvizsga

The European Language Certificates (TELC)

Az egyik legnépszerűbb nemzetközi nyelvvizsga hazánkban, mert a sikeres vizsgázó 2 db nyelvvizsgabizonyítványt kap egyszerre - egy Telc nemzetközit és egy állami nyelvvizsgabizonyítványt is, mivel Magyarországon államilag akkreditált nyelvvizsga. Ez az akkreditáció jelenleg az angol és a német nyelvvizsgák  alap /B1, közép /B2 és 2008.november óta felső /C1 szintre is vonatkozik, azaz mindhárom szinten állami nyelvvizsgabizonyítványt kap a sikeres vizsgázó. A Telc nyelvvizsgabizonyítvány így érettségihez, felvételihez, diplomához és munkavállaláshoz egyaránt felhasználható - ugyanúgy, mint bármelyik másik magyar nyelvvizsgabizonyítvány. Ez a nemzetközi nyelvvizsgarendszer az EU tagállamaiban több mint 3.000 nyelvvizsgahellyel rendelkezik. A hallgatóbarát nyelvvizsga egyre kedveltebb a fiatalok körében, mert a praktikus és a kreatív tudást helyezi előtérbe a passzív lexikális tudással szemben.

TELC nyelvvizsga akkreditációja 2019. március 31-ig biztosított!

A TELC frankfurti központja 2018. szeptember 30-tól hat hónapos határidővel, 2019. március 31-ig megszünteti a TIT-TELC vizsgarendszer magyarországi működését. Természetesen az eddig kiadott TELC bizonyítványok állami akkreditációja megmarad. Aki TELC nyelvvizsgát szeretne tenni, annak 2019. február 2-án lesz még erre lehetősége. Az ezen a vizsgán megszerzett keményfedeles bizonyítvány és nemzetközi oklevél is akkreditált, így továbbra is felhasználható felvételihez, dipolomához.
2019. március 31-e után átmenetileg nem lehet Magyarországon TELC vizsgát szervezni, de várhatóan rövid időn belül a jelenlegi TIT helyett, másik - most még nem ismert - vizsgaközpont fogja megkapni a vizsgáztatási jogosultságot, és újra elérhetővé válik hazánk egyik legnépszerűbb nyelvvizsgája.

2019. évi vizsgaidőpontok:

Vizsgaidőpont

Szintek

Jelentkezési határidő

Várható eredmény

2019. február 2.

B1,B2, C1

2019. jan. 4-ig

2019.márc.1.

 

A2 = belépőfok *

B1 = alapfok

B2 = középfok

C1 = felsőfok

*Nemzetközi, külön eljárásban honosítható nyelvvizsga. Állami akkreditációja folyamatban.

Vizsgahelyszín:

Kölcsey Általános Iskola
1161 Budapest, Hősök tere 1-4.
(Kölcsey Ált. Iskola a nyelviskolánkkal szemben a 16.ker. Hősök tere túloldalán található.)

Vizsgadíjak és egyéb díjak: 2018. Január 1-től

Szint

(szóbeli + írásbeli)

csak félvizsga

komplex

szóbeli

írásbeli

belépőfok /A2

27.000 Ft

21.000 Ft

21.000 Ft

alapfok /B1

29.000 Ft

23.000 Ft

23.000 Ft

középfok /B2

32.500 Ft

25.000 Ft

25.000 Ft

felsőfok /C1

34.500 Ft

28.000 Ft

28.000 Ft

 

pótjelentkezési díj:

5.000 Ft

halasztási díj:

5.000 Ft

vizsga lemondása:

10.000 Ft *

igazolás kiállítása sikeres vizsgáról:

2.000 Ft

bizonyítvány postázási díj:

800 Ft (utánvéttel: 2.500 Ft)

felülvizsgálati díj (újraértékelés nélkül):
felülvizsgálati díj (újraértékeléssel):
felülvizsgálati díj (szóbeli vizsgarész újraértékelésével):


0 Ft
4.000 Ft
8.000 Ft
 

bizonyítvány javítása, pótlása (vizsgázó hibája, kérése)

2.500 Ft

* Amennyiben a visszamondás oka a korábbi Telc vizsga sikeressége és ezt az eredményközlést követő 3 napon (nem munkanapon) belül kérvényezi a vizsgázó - úgy visszamondási díjat nem számolunk fel.

Próbavizsga + megbeszélés:
(alap, közép, felsőfok)

szóbeli

írásbeli

komplex

2900 Ft

2900 Ft

3900 Ft

Vizsgadíj befizetésének módjai:

  • átutalással: A vizsgadíj kiegyenlítésének legegyszerűbb módja, ha internetes banki hozzáféréssel rendelkezik. Fontos, hogy a vizsgadíjat a TIT (Tudományos Ismeretterjesztő Társulat) névre és a 11708001-20522234-00000000 (OTP Bank) számlaszámra kell utalni. A megjegyzésbe feltétlenül be kell írni a vizsgázó nevét, a választott vizsgaidőpontot és vizsgahelyet. Pl.: "Gipsz Jakab, 2015.máj.16, Métisz". Az átutalásról a bizonylatot továbbítani kell ügyfélszolgálatunk részére (visszaigazoló emailben található e-mail címre vagy faxon). Ennek elmulasztása esetén sajnos nem lesz véglegesítve a jelentkezés és a vizsgán való részvétel nem lehetséges.
  • sárga csekkel: Személyes jelentkezéskor az ügyfélszolgálatunkon kapot sárga csekken kell a postán feladni a vizsgadíjat, azonban a postán visszakapott igazoló szelvényt vagy annak másolatát újra vissza kell juttatni ügyfélszolgálatunkra. Vissza kell hozni bemutatni vagy el kell küldeni a beszkennelt képét a jelentkezési időpont végéig. Ennek hiányában nem lesz aktív a jelentkezés.
  • banki készpénzes befizetéssel: Ha nincs módjában átutalni otthonról vagy bejönni hozzánk személyesen, úgy be kell fáradnia a saját bankfiókjába vagy annak hiányában egy OTP bankfiókba és ott közvetlenül befizetni készpénzben. A befizetés címzettjének itt is az átutalásnál ismertetett nevet, számlaszámot és megjegyzésekkel kell feltüntetni.

Jelentkezés a nyelvvizsgákra:

  • online jelentkezés: A vizsgára való jelentkezés legegyszerűbb módja az online jelentkezés. Azonban ez csak akkor válik elfogadottá, amennyiben a vizsgadíj is átutalásra kerül vagy a fenti módokon megtörténik a befizetés, legkésőbb a jelentkezés határidejéig.
  • személyesen: Amennyiben valaki személyesen szeretne jelentkezni, akkor vizsgázónak be kell fáradnia ügyfélszolgálatunkra és ott ki kell töltenie a Jelentkezési Lapot. Az itt kapott sárga csekken kell befizetni a vizsgadíjat. A postán visszakapott csekkszelvénnyel vagy annak másolatával vissza kell fáradnia irodánkba a vizsgadíj teljesítésének igazolására. Természetesen előre is át lehet utalni a vizsgadíjat és annak igazolását kinyomtatva behozni a jelentkezéskor.

Ingyenes nyelvvizsga 2018-tól
Vizsgadíj visszatérítési nyomtatvány

Nyelvvizsga-felkészítés:

Nyelviskolánkban, a vizsga saját specális felkészítő tananyagával, nyelvvizsgafelkészítő tanfolyamokat szervezünk. Ezekről bővebb információt a nyelvvizsgafelkészítő tanfolyamok oldalunkon talál.

További információk:

Ajánljuk magunkat


Nyelvvizsgáznod kell?
Tanulj nyelviskolánkban és vizsgázz nálunk! Tudj meg többet államilag akkreditált nyelvvizsgáinkról! tovább »
Nyelvet szeretnél tanulni?
Nálunk 4-6 fős csoportban, kiváló nyelvtanárral, elérhető árakon tanulhatsz. Válassz magadnak megfelelő nyelvtanfolyamot! tovább »
Egyedi megoldást keresel?
Ha nem tudsz ill. akarsz másokhoz igazodni, akkor nézz szét milyen alternatív oktatást ajánlunk! tovább »
 
   
     
  Métisz Nyelviskola - állami nyelvvizsgahely, angol, német, olasz, spanyol nyelvtanfolyamok
Métisz Nyelvi Központ - engedélyezett felnőttképző intézmény (E-000752/2014)
1161 Budapest, Hősök tere 6. (Zugló, Rákospalota és az Örs Vezér tér közelében)