A Budapesti Műszaki Egyetem által fémjelzett nyelvvizsgarendszer 2000 óta államilag elismert nyelvvizsga. A BME nyelvvizsga az egyik legismertebb hazai nyelvvizsga, mely többletpontot ér a felvételin, elfogadják a diplomához és külföldön is. Részvizsgánként is letehető (csak szóbeli és csak írásbeli). A szóbeli vizsga nem párban történik, hanem egy kéttagú vizsgabizottság előtt, akik kérdéseikkel igyekeznek a legjobb tudást kihozni a vizsgázókból. Szintén nagy segítséget jelenhet az írásbeli vizsgán a megengedett szótárhasználat.

A BME több nyelvből, szintből és típusból álló nyelvvizsgái közül jelenleg itt a 16.kerületben, a Métisz Nyelviskolánál kizárólag angol B2 (középfokú) általános egynyelvű nyelvvizsgákat lehet letenni. Amennyiben egyéb nyelvekből vagy szintekből szeretne vki nyelvvizsgázni, akkor a BME központi elérhetőségeit ajánljuk tájékozódás és jelentkezés céljából. Intézményünk a BME nyelvvizsgán speciális illetve egyedi eljárásban részesülő vizsgázókat (pl. időhosszabbítást kérőket, külön termet igénylőket) nem tud fogadni!

2024. évi (16.kerületi) vizsganaptár

csoportos vizsganapok (magnóhallgatás + írásbeli) angol * Jelentkezési határidő
2024. február 24. B2 *2024. jan.1.-31.
2024. április 6.B2 *2024. febr.1-márc.13.
2024. május 11.B2 *2024. márc.25.-ápr.17.
2024. augusztus 22. B2 *2024. júl.1. – 31.
2024. október 26.B2 *2024. szept.1.-okt.2.
B1 = alapfokB2 = középfokC1 = felsőfok

* A Métisz Nyelviskola, itt a 16.kerületben csak angol egynyelvű B2 (középfokú) nyelvvizsgákat szervez. Egyéb nyelvű és típusú BME-s vizsgákat jelenleg csak a budapesti vizsgaközpont szervez.

BME nyelvvizsga helyszíneink:

  • Sylvester János Református Gimnázium: 1149 Budapest, Pillangó park 3-5. (Pillangó utcai metró megállónál)
  • Métisz Nyelviskola: 1161 Budapest, Hősök tere 6.

Nyelvvizsga-felkészítés:

Nyelviskolánkban, a vizsga saját speciális felkészítő tananyagával, nyelvvizsga – felkészítő tanfolyamokat szervezünk. Ezekről bővebben az aktuális tanfolyamok oldalunkon talál.

Általános B2 (középfok) vizsgadíjak:

 vizsgadíj
A (szóbeli)29.000 Ft
B (írásbeli)32.000 Ft
C (komplex)49.000 Ft

Próbavizsga nyelviskolánkban

Intézményünkben lehetőség van kipróbálni a BME nyelvvizsgát írásban és szóban is! Részletekről érdeklődj ügyfélszolgálatunkon!

szóbeliírásbelikomplex
4.000 Ft4.000 Ft7.000Ft

Egyéb eljárási díjak:

Megnevezéshatáridőn belülhatáridőn túl *
halasztási díj5.000 Ft6.000 Ft
vizsga lemondása5.000 Ft6.000 Ft
szóbeli időpont módosítása5.000 Ft6.000 Ft
újraértékelés (felülvizsgálat)díjköteles
egyéb különeljárások1.000 Ft
megtekintés – BME Nyelvvizsga Központbandíjmentes

* Határidőn túli eljárásokhoz a BME Nyelvvizsgaközpont előzetes engedélye is szükséges!

Jelentkezés a nyelvvizsgákra:

  • A nyelvvizsgára kizárólag online lehet jelentkezni, az alábbi linken: online jelentkezés
  • A jelentkezés beadásával egyidőben elkészül a vizsga díjára vonatkozó számla, más néven díjbekérő. A díjbekérőnek egyedi sorszáma van, ezt nagyon fontos, hogy utaláskor a vizsgázó a közlemény rovatban feltüntesse, az ötjegyű online kóddal együtt.
  • A vizsga díját akkor kell csak befizetni, ha már megkapták a díjbekérőt!

Vizsgaeredmények:

Általában a csoportos vizsgától számított 30 nap múlva lehet megtekinteni az eredményeket. Az eredmények konkrét időpontjairól a www.bmenyelvvizsga.bme.hu/hu/hataridok/vizsga_utan oldalon lehet tájékozódni, az eredményeket pedig a eredmeny.bmenyelvvizsga.bme.hu oldalon lehet lekérdezni.

 Bizonyítványok kiállítása:

A Métisz Nyelviskolában letett sikeres vizsgáról vagy részvizsgáról a vizsgázó államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt fog kapni. Előreláthatólag a csoportos vizsgától számított 60 nap múlva a vizsgabizonyítványt tértivevényes levélben a BME Nyelvvizsgaközpont fogja minden vizsgázó címére kipostázni. A bizonyítvány átvétele előtt, a vizsgán elért eredményről hivatalos igazolást sajnos nem áll módunkban kiállítani. A vizsgadíj számlázásával kapcsolatos kérést a bmenyelvvizsga.szamlazas@gtk.bme.hu lehet küldeni.

További információk: