A Budapesti Műszaki Egyetem által fémjelzett nyelvvizsgarendszer 2000 óta államilag elismert nyelvvizsga. A BME nyelvvizsga az egyik legismertebb hazai nyelvvizsga, mely többletpontot ér a felvételin, elfogadják a diplomához és külföldön is. Részvizsgánként is letehető (csak szóbeli és csak írásbeli). A szóbeli vizsga nem párban történik, hanem egy kéttagú vizsgabizottság előtt, akik kérdéseikkel igyekeznek a legjobb tudást kihozni a vizsgázókból. Szintén nagy segítséget jelenhet az írásbeli vizsgán a megengedett szótárhasználat.

A BME több nyelvből, szintből és típusból álló nyelvvizsgái közül jelenleg itt a 16.kerületben, a Métisz Nyelviskolánál kizárólag angol B2 (középfokú) általános egynyelvű nyelvvizsgákat lehet letenni. Amennyiben egyéb nyelvekből vagy szintekből szeretne vki nyelvvizsgázni, akkor a BME központi elérhetőségeit ajánljuk tájékozódás és jelentkezés céljából. Intézményünk a BME nyelvvizsgán speciális illetve egyedi eljárásban részesülő vizsgázókat (pl. időhosszabbítást kérőket, külön termet igénylőket) nem tud fogadni!

2024. évi (16.kerületi) vizsganaptár

csoportos vizsganapok (magnóhallgatás + írásbeli) angol * Jelentkezési határidő
2024. február 24. B2 *2024. jan.1.-31.
2024. április 6.B2 *2024. febr.1-márc.13.
2024. május 11.B2 *2024. márc.25.-ápr.17.
2024. augusztus 22. B2 *2024. júl.1. – 31.
2024. október 26.B2 *2024. szept.1.-okt.2.
B1 = alapfokB2 = középfokC1 = felsőfok

* A Métisz Nyelviskola, itt a 16.kerületben csak angol egynyelvű B2 (középfokú) nyelvvizsgákat szervez. Egyéb nyelvű és típusú BME-s vizsgákat jelenleg csak a budapesti vizsgaközpont szervez.

BME nyelvvizsga helyszíneink:

  • Sylvester János Református Gimnázium: 1149 Budapest, Pillangó park 3-5. (Pillangó utcai metró megállónál)
  • Métisz Nyelviskola: 1161 Budapest, Hősök tere 6.

Nyelvvizsga-felkészítés:

Nyelviskolánkban, a vizsga saját speciális felkészítő tananyagával, nyelvvizsga – felkészítő tanfolyamokat szervezünk. Ezekről bővebben az aktuális tanfolyamok oldalunkon talál.

Általános B2 (középfok) vizsgadíjak:

 vizsgadíj
A (szóbeli)29.000 Ft
B (írásbeli)32.000 Ft
C (komplex)49.000 Ft

Próbavizsga nyelviskolánkban

Intézményünkben lehetőség van kipróbálni a BME nyelvvizsgát írásban és szóban is! Részletekről érdeklődj ügyfélszolgálatunkon!

szóbeliírásbelikomplex
4.000 Ft4.000 Ft7.000Ft

Egyéb eljárási díjak:

Megnevezés
általános eljárási díj5.000 Ft
konzultáció6.000 Ft
újraértékelés (felülvizsgálat)
olvasásértés vizsgarész újraértékelése1.500 Ft
íráskészség vizsgarész újraértékelése2.000 Ft
beszédértés vizsgarész újraértékelése1.500 Ft
beszédkészség vizsgarész újraértékelése4.000 Ft
nyelvismeret vizsgarész újraértékelése (egynyelvű szakmai vizsga)1.500 Ft

* Határidőn túli eljárásokhoz a BME Nyelvvizsgaközpont előzetes engedélye is szükséges!

Jelentkezés a nyelvvizsgákra:

  • A nyelvvizsgára kizárólag online lehet jelentkezni, az alábbi linken: online jelentkezés
  • A jelentkezés beadásával egyidőben elkészül a vizsga díjára vonatkozó számla, más néven díjbekérő. A díjbekérőnek egyedi sorszáma van, ezt nagyon fontos, hogy utaláskor a vizsgázó a közlemény rovatban feltüntesse, az ötjegyű online kóddal együtt.
  • A vizsga díját akkor kell csak befizetni, ha már megkapták a díjbekérőt!

Vizsgaeredmények:

Általában a csoportos vizsgától számított 30 nap múlva lehet megtekinteni az eredményeket. Az eredmények konkrét időpontjairól a www.bmenyelvvizsga.bme.hu/hu/hataridok/vizsga_utan oldalon lehet tájékozódni, az eredményeket pedig a eredmeny.bmenyelvvizsga.bme.hu oldalon lehet lekérdezni.

 Bizonyítványok kiállítása:

A Métisz Nyelviskolában letett sikeres vizsgáról vagy részvizsgáról a vizsgázó államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt fog kapni. Előreláthatólag a csoportos vizsgától számított 60 nap múlva a vizsgabizonyítványt tértivevényes levélben a BME Nyelvvizsgaközpont fogja minden vizsgázó címére kipostázni. A bizonyítvány átvétele előtt, a vizsgán elért eredményről hivatalos igazolást sajnos nem áll módunkban kiállítani. A vizsgadíj számlázásával kapcsolatos kérést a bmenyelvvizsga.szamlazas@gtk.bme.hu lehet küldeni.

További információk: